Proposta educativa

ES

Nota de premsa

Presentació de la segona edició de FORMA. Espais d’Art Contemporani

Comparteix

Data i hora: Divendres 16 de setembre, a les 10h.

Lloc: Passarel·la dels Enamorats (banda carrer Pere III).

Assistents:

Ilm. Sr. Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer.

Sr. Arnau Torrente, paer de cultura.

Sra. Estefania Rufach, vicepresidenta de l’IEI.

Sra. Carme Alòs, directora del Museu de la Noguera.

Sra. Gemma Avinyó, directora adjunta de Fundació Sorigué.

La ciutat de Balaguer acollirà la segona edició de Forma. Espais d’Art Contemporani entre l’1 i el 16 d’octubre de 2022, esdeveniment que té com a objectiu conjugar intervencions artístiques amb la descoberta dels carrers, places, edificis i equipaments de la ciutat des duna mirada artística i compromesa.

Linterès per part de la ciutadania de participar i formar part dun esdeveniment com aquest és essencial, i per aquest motiu sopta per un eix temàtic que convidi a la reflexió per part dels i les artistes, però que alhora apel·li directament a les persones que són objecte i subjecte en lespai urbà. Per a ledició d’enguany el tema que articula el Forma és: Balaguer, ciutat de memòria. 

Per aquesta segona edició s’han seleccionat un total de 8 projectes o intervencions artístiques. Els projectes escollits pel jurat ja tenen una ubicació fixada, en la qual duran a terme la seva proposta d’acord amb l’espai. La majoria estaran ubicades al centre històric, a la façana del riu i en espais patrimonials, com el claustre de Sant Domènec.

Enguany el jurat ha estat format per persones de l’àmbit de l’art contemporani a nivell nacional, com la directora del CCCB, Judit Carrera; el director del Museu Morera de Lleida, Jesús Navarro; o la directora adjunta de la Fundació Sorigué, Gemma Avinyó.

La inauguració se celebrarà el proper dia 1 d’octubre a les 18h. Tot seguit es farà una visita a càrrec dels artistes, que s’iniciarà al museu de la Noguera.

Paral·lelament a l’esdeveniment s’han organitzat un seguit d’activitats, entre les que destaquen la visita a Planta-Fundació Sorigué, la projecció de l’obra Desestructuras d’Aitor Ortiz, o la perfomance de l’artista Marta Bisbal.

També es duran a terme activitats amb els centres educatius de la ciutat, als quals se’ls ha proposat realitzar un projecte artístic col·lectiu a partir d’una proposta educativa, que pretén atansar l’art contemporani als i les alumnes de la ciutat i fer-los partícips de l’esdeveniment.

 

Per a més informació:

Comparteix

Actualitat

Projectes seleccionats per a l’edició 2022

El jurat de FORMA ha resolt els projectes seleccionats per a l’edició de 2022.

La Paeria de Balaguer presenta la segona edició de FORMA

Un esdeveniment per a la creació, la difusió i la promoció de lart.