Proposta educativa

ES

De l’1 al 16 d’octubre de 2022

Forma Balaguer, Espais d’Art Contemporani és un esdeveniment per a la creació, la difusió i la promoció de l’art contemporani, essencialment a través de les arts visuals, que pretén conjugar intervencions i instal·lacions en espais de la ciutat, capaces de generar formes de diàleg amb la ciutadania.

Un dels principals objectius és la descoberta dels carrers, les places, els edificis i els espais patrimonials de la ciutat des d’una mirada artística i compromesa. Es pretén que la ciutat esdevingui un museu temporal, en el qual tant els artistes com la ciutadania facin seu l’espai públic.

Icon

Conceptualització

La mostra girarà entorn un eix vertebrant temàtic o conceptual. La voluntat és que siguin temes que a través de les instal·lacions i les activitats paral·leles, derivin en nous plantejaments i contribueixin a la crítica i el debat.

Artistes seleccionats

Baukunst Academy

Eugenia Soto és arquitecta i directora d’art i Iñaki Volante és arquitecte i director executiu de Baukunst Academy, on es realitza arquitectura moderna, art i construcció.

Conjuntos Empáticos

Associació sense ànim de lucre que genera processos de desenvolupament humà a través de la reflexió, participació i construcció col·lectiva de coneixement, des dels subjectes i actors de la societat.

Edu Comelles

Viu i treballa a València. És artista, músic i gestor cultural. En el seu treball combina l’art sonor, la producció
musical i el disseny de so en diferents àmbits de la cultura.

Miquel García

Doctorant en Belles Arts. Ha realitzat el Màster en Recerca i producció artística per la UB. Va finalitzar els estudis becat per la UB a The Cooper Union (Nova York).

MITO Collective

Col·lectiu transdisciplinar que genera mites a partir de la interacció amb productes culturals, que tenen una intenció d’itinerància a diferents nivells i amb l’ús de la tecnologia.

Mont Marsà

La seva obra gràfica ha estat estretament vinculada a l’àmbit expositiu i cultural. Ha dissenyat catàlegs i la gràfica d’exposició per a institucions com a Metrònom, CCCB, MNAC i el MUA entre altres.

Olga Olivera-Tabeni

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona ha mostrat el seu treball en exposicions com Fermentacions especulatives, ARBAR i al Centre d’Art i Cultura entre altres.

Paula Artés

Donar a conèixer i qüestionar les estructures de poder i control, mostrar les entranyes, les quals estan ocultes als ciutadans.

Actualitat

Projectes seleccionats per a l’edició 2022

El jurat de FORMA ha resolt els projectes seleccionats per a l’edició de 2022.

La Paeria de Balaguer presenta la segona edició de FORMA

Un esdeveniment per a la creació, la difusió i la promoció de lart.

Nota de premsa

Presentació de la segona edició de FORMA. Espais d’Art Contemporani.